per en 4 Gener 2014
707 Vistes

- Què és?

Són un servei orientat a les famílies amb infants de 0 a 3 anys. Són espais de joc i relació, on els infants poden explorar, i relacionar-se entre ells i amb els seus adults, i on les famílies poden compartir les seves experiències d'educar i fer créixer els seus fills i filles.

Es creen grups estables amb la finalitat de compartir setmanalment per mitjà de jocs i converses el saber d'altres cultures familiars amb la dinamització d'un professional de l'educació de la primera infància, amb la finalitat de potenciar les relacions vinculants i l'autonomia dels infants.

- Què aporten als infants?

Els infants hi troben un espai per a jugar, amb materials adients i on es fan propostes d’activitat amb intencionalitat educativa, per tal que els petits puguin descobrir, conèixer, divertir-se, aprendre a relacionar-se…

- Què aporten als pares i mares?

I els pares i les mares tenen la possibilitat de veure els infants en acció, fora de l’àmbit familiar, i poden compartir vivències amb altres famílies i amb professionals, mitjançant trobades espontànies i d’altres d’organitzades. A la vegada, s’ofereix i es promou l’ajuda mútua entre les famílies, amb l’objectiu d’evitar l’aïllament durant un període del cicle vital familiar que introdueix canvis que requereixen ésser viscuts amb certa tranquil·litat.

- Quines activitats es fan?

Les activitats estan centrades en l’educació no formal, on les famílies poden desenvolupar les habilitats necessàries per criar i educar un infant. Entre les actituds que potencia, estarien tots aquells aspectes relacionats amb hàbits, normes, relació, convivència, autonomia, etc. mitjançant la realització d’activitats lúdiques: jocs espontanis, jocs dirigits, cançons, contes, jocs de falda, tertúlies amb pares, etc.
Les activitats són participatives, flexibles i canviants, responent als interessos i les demandes dels assistents.

- De quins temes es parla?Alguns exemples de temes dels quals es pot parlar:

  • El vincle mare-nadó
  • El son infantil
  • Les expectatives sobre els fills.
  • Les cançons de bressol i els jocs de falda.
  • Els plors i les enrabiades.
  • Les pors
  • Els límits
  • Els conflictes
  • L’alimentació, etc.
Publicat a: Educació
Sigues el primer a qui li agrada això.