per en 24 Desembre 2013
874 Vistes

Què és?

És una tradició antiga que s'ha transmès de mares a filles i ha sigut descoberta a Occident. És una tècnica subtil, tendre i agradable, que per mitjà de l'estimulació tàctil ens permet comunicar amb el món corporal i emocional de l'infant.

Beneficis:

- Afavoreix la vinculació afectiva amb la mare.

- Fomenta la maduració de l'aparell digestiu i circulatori.

- Potencia el sistema immunològic.

- Activa el sistema endocrí.

- Relaxa i ensenya a relaxar al nadó.

- Alivia al nadó.

Massatge infantil pas a pas

- Les cames i els peus:

1. Munyiment indi: Amb la vora interna de les dues mans, una a continuació de l'altra, es procedeix a aplicar un massatge similar als moviments típics del munyiment. Amb la mà es sosté suaument el peu a l'alçada del turmell. La mà externa passa per sobre de les natges, la interna passa per la part interior de la cuixa i per la cama fins arribar al peu.

2. Compressió i retorçat: Sostingui la cama amb les dues mans juntes. Ascendeixi conjuntament ambdues mans per la cama, reforça en sentits oposats i comprimeixi lleugerament.

3. Premeu la planta del peu amb els seus polzes, del taló als dits, i un peu després de l'altre.

4. Comprimeixi, un per un, els dits del peu.

5. Desplaçar amb cura cap enrere les masses carnoses del peu.

6. Prémer amb els polzes tota la planta del peu.

7. Empeny amb els polzes la partsuperior del peu cap als turmells.

8. Amb els polzes faci petits cercles al voltant del turmell.

9. Munyiment suec: Practiqui moviments de munyir, del turmell al maluc.

10. Enrotllat: Amb les dues mans, i del genoll al turmell, apliqui un moviment giratori a la cama.

- El ventre:

1. Roda hidràulica: a) Feu moviments de paleteo en el ventre del petit, una mà després l'altra, com si estigués traient sorra amb una pala. b) Amb la mà esquerra, i subjectant pels turmells, mantingui les cames del nen en posició elevada. Repetiu el moviment anterior de paleteo amb la seva mà dreta. Aquest moviment relaxarà el ventre i li permetrà aprofundir una mica més la acció del massatge.

2. Amb tots dos polzes en posició plana sobre el melic del nen, empenta i dirigiu-vos cap als costats. Col loqueu el polze ben pla i no ho clau en la carn del nadó.

3. Sol lluna: la seva mà traça una mitja lluna invertida, d'esquerra a dreta. La mà esquerra realitza un moviment circular complet, en sentit de les agulles del rellotge. mentre la mà dreta està dalt, l'esquerra està sota.

4. I love you: a) Feu un senzill moviment en R, amb la seva mà dreta sobre la part esquerra del ventre del nen (la seva dreta). b) Feu una L cap enrere i cap al costat, de la seva esquerra a la dreta. c) Feu una U invertida, passant de la seva dreta a l'esquerra. mentre practica aquesta sèrie de moviments, digui "T'estimo", en un to agut i delicat. Li encantarà al nen!

5. Caminar: Amb les puntes dels dits com si caminés sobre el ventre del seu fill. Sentirà com es mouen algunes bombolles de gas sota els seus dits.

- Els braços i les mans:

1. Aixella: Passar la mà diverses vegades per l'aixella i apliqui el massatge en elsimportants nodes limfàtics d'aquesta zona.

2. Munyiment indi: Sostingui ara el canell del nen amb la mà esquerra i, amb la dreta, realitzi moviments tipus munyir al braç, començant en l'espatlla i dirigint-se cap a la mà. Seguiu després amb la mà esquerra, després amb la dreta i així successivament. Utilitzeu la vora interna de la seva mà, a la zona on el polze connecta amb l'índex .

3. Compressió i retorçat: A l'altura de l'espatlla, poseu les seves dues mans al voltant del braç del nen. Moveu després les mans en sentits oposats, cap endavant i cap enrere, l'espatlla cap a la mà, prement lleugerament durant el procés.

4. Obriu bé la mà del nadó amb el seu polzes. Feu girar tots els seus ditets entre l'índex i el polze.

5. Acariciï el dors de la mà.

6. Doni un massatge al canell, dibuixant cercles petits al voltant de la mateixa.

7. Munyiment suec: Apliqui moviments de munyir, des de la mà fins a l'espatlla, una mà després de l'altra.

8. Enrotllat: Amb les dues mans, i des de l'espatlla a la mà, enrotlli enèrgicament el braç del nadó amb un moviment de vaivé.

9. Per aconseguir que el nen relaxi seu braç, sacséja'l suaument i doni lleugeres copets en tota la seva superfície.

- El pit:

1. Llibre obert: Amb les dues mans juntes al centre del pit, premeu cap als costats, seguint la caixa toràcica, com si estigués aplanant les pàgines d'un llibre. Sense aixecar les mans del cos, segueixi la forma d'un cor fins tornar-les a col · locar de nou al centre.

2. Papallona: a. A l'inici d'aquest moviment es col · loquen les dues mans en els costats del nen, a la part baixa de la caixa toràcica. b. La mà dreta es mou en diagonal a través del pit, fins a arribar a l'espatlla dreta de l'infant; s'estiri amb cura l'espatlla i torni a baixar la mà fins arribar a la seva posició original. c. Ara, la mà esquerra es mou en diagonal sobre l' pit, fins a arribar a l'espatlla esquerra del nen,repetint el mateix moviment. Després d'una mà apliqui l'altra per aconseguir un moviment rítmic en forma de creu.

- L'esquena:

1. Enrere i davant: Comenceu amb les dues mans juntes a la part superior de l'esquena, formant angles rectes amb la columna vertebral. Moveu les seves mans cap endavant i enrere, en sentits oposats, baixant per l'esquena fins arribar a les natges, i després pujant per elles fins a les espatlles, i una altra fins a baix.

2. Mantingui la mà dreta en les natges. l'esquerra, situada al coll, va baixant fins trobar la dreta en les natges.

3. Llevant les cames amb mà dreta. amb l'esquerra es repeteix el moviment de descens, aquesta vegada continuant fins a les cames i turmells.

4. Traçi cercles petits amb els seus dits al llarg de tota l'esquena.

5. Amb la mà dreta oberta i els dits ben separats es pentina l'esquena, des del coll fins a les natges. cada moviment serà lleugerament més suau que l'anterior, fins a finalitzar amb un toc tipus ploma.

- La cara:

1. Amb la part plana dels dits iniciï un moviment de separació, de la part central del front als costats, com si estigués aplanant les pàgines d'un llibre.

2. Con los pulgares, apriete ligeramente sobre los ojos.

3. Amb els polzes, premi sobre el nas i després cap avall, fins arribar a les galtes.

4. Amb els polzes traci un somriure amb el labrio superior i després amb l'inferior.

5. Feu petits cercles al voltant de la mandíbula amb la punta dels dits.

6.  Amb les puntes dels dits de les dues mans passi per sobre de les orelles, voltant de la part posterior de lesmateixes i comprimeixi cap amunt la part inferior de les galtes. Aquests moviments ajuden a relaxar la mandíbula i arriben a nodes limfàtics importants de la zona.

http://www.youtube.com/watch?v=HOjMQ8S9Uy4

Publicat a: Educació
Sigues el primer a qui li agrada això.